latinica  ћирилица
18/05/2016 |  14:45 ⇒ 14:58 | Аутор: СРНА

Петровић: Да ли се у Српској прави паралелни јавни сервис

Посланик СНСД-а Лука Петровић упитао је у Народној скупштини Републике Српске како то да се БН телевизија финансира средствима локалних заједница и да ли то значи формирање паралелног јавног сервиса.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

Наводећи да општине у којима су на власти начелници из Савеза промјене издвајају значајна средства из буџета за ову бијељинску телевизију, Петровић је упитао и како то да се из буџета Бијељине издваја 600.000 КМ за финансирање БН телевизије?

"Зар то нису народне паре и куда оне иду?", упитао је Петровић.

Он је демантовао да је издајницима назвао све оне који буду учествовали на протестима у организацији Савеза за промјене.

Петровић је у току реплика у Народној скупштини Републике Српске навео да је неколико дана прије одржавања протеста у организацији Савеза за промјене, одржаних 14. маја у Бањалуци, поручио грађанима да не долазе на те протесте јер ће тиме подржати издају и издајнике.

Он је овим реплицирао посланику СДС-а Симуни Жакула која је претходно, током расправе о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о РТРС-у, рекла да је Петровић то изјавио и поручила му: "То пренио ваш јавни сервис".

Посланик ПДП-а Перица Бундало позвао је на поштивање принципа објективности, истинитости и непристрасности у извјештавању и оцијенио да је крајње вријеме да се ови приципи почну употребљавати.