latinica  ћирилица
18/05/2016 |  15:39 | Аутор: СРНА

Суђење Радончићу: Свједочење Сарићеве није познато јавности

У наставку суђења предсједнику Савеза за бољу будућност Фахрудину Радончићу и још троје оптужених за ометање правосуђа, данас је свједочила Азра Сарић, али садржај свједочења није познат јавности.
Фахрудин Радончић - Фото: РТРС
Фахрудин РадончићФото: РТРС

Сарићева је од судског вијећа затражила да се, ради заштите од пријетњи и од узнемиравања, садржаји свједочења и фотографије не објаве у медијима, јер је до сада имала пријетње и неугодне ситуације, с обзиром на то да се у медијима повезивала са овим случајем, на што је судско вијеће пристало.

Тужилац Божо Михајловић рекао је да ће Сарићеву испитати данас о свим околностима и о свему што јој је познато.

О утицају Радончића на лист "Дневни аваз" да пише против Сарићеве, Михајловић је рекао да ће доказивати у каснијој фази поступка.

Током представљања материјалних доказа Тужилаштва БиХ, на захтјев одбране биће предочен и видео-снимак састанка оптужене Билсене Шахман и Сарићеве који треба да докаже да ли су се оне и када састале.

Фахрудину Радончићу, Бакиру Даутбашићу, Билсени Шахман и Зијаду Хаџијахићу суди се због удруживања ради чињења кривичних дјела, ометања рада правосуђа, те давања и примања награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Оптужница терети Радончића, Даутбашића и Шахманову да су присиљавали Азру Сарић да у случају "Кељменди" да лажни исказ пред судом у Приштини, као и да не свједочи у истрази која се против Радончића води пред Тужилаштвом БиХ.

Они су оптужени и да су утицали на Зијада Хаџијахића, службеника америчке Амбасаде, да врши притисак на Тужилаштво БиХ у предмету који се води против Радончића, за шта је његова супруга награђена амбасадорским мјестом у Словенији.