latinica  ћирилица
18/05/2016 |  19:27 | Аутор: Независне

ИО ФС БиХ ће на сљедећој сједници спровести анализу свих такмичења

Извршни одбор Фудбалског савеза БиХ на наредној сједници заказаној за 24. мај спровешће детаљну анализу свих такмичења у својој надлежности у сезони 2015/16.

Најавио је ово данас генерални секретар Јасмин Баковић нагласивши да ће заклучци "фудбалске владе" уједно бити и одговор на свакодневне оптужбе појединаца и колектива по питању регуларност прије свега у БХ. Телеком Премијер лиги.

Након што је бх. елиту напустило шест екипа, почеле су бројне оптужбе.

Сада већ бившем тренеру Славије Милку Ђуровском, који је одмах послије утакмице задњег кола рекао да је све наштимано, придружио се и Новак Дамјановић.

Некадашњи функционер Н/ФС БиХ, данас челник БСК-а у изјавама за медије из Србије тврди да су од укупно 240 првенствених утакмица само двије биле регуларне.

"Све је намјештено и нерегуларно. Могу тачно да побројим утакмице у овој сезони које су намјештене, али је лакше рећи да су једино регуларни били међусобни дуели Жељезничара и Сарајева, односно Слободе и Сарајева. Све остало је нерегуларно. Мени је жао, али и клубови из РС намјештају, међутим, увијек изађу из цијеле приче насамарени и ојађени", изјавио је Дамјановић, који је између осталог признао да је и сам био учесник "намјештаљке" у сезони 2002/03 између БСК-а и Славије (0:1), али је видио да је то грешка и од тада се јежи на те ствари. Из бх. кући фудбала спремни су спровести детаљну истрагу по овом питању.

"Извршни одбор Н/ФС БиХ ће се састати у уторак и анализирати извјештаје свих такмичарских органа. Ставови и одлуке ИО ће бити одговор Савеза на изјаве и коментаре појединаца на тему регуларности такмичења", изјавио је Баковић.