latinica  ћирилица
19/05/2016 |  11:23 | Аутор: СРНА

САД: Смрћу против избора

Необична осмртница кружи интернетом, а у њој се говори о жени која је одлучила да умре како не би морала да гласа ни за Хилари Клинтон нити за Доналда Трампа на предсједничким изорима.
Хилари Клинтон и Доналд Трамп (Photo montage by Salon) -
Хилари Клинтон и Доналд Трамп (Photo montage by Salon)

Многи су сматрали да је то само брутална шала на рачун америчке политике и кандидата за Бијелу кућу, али се показало да је осмртница истинита.

"Суочена са избором гласања за Доналда Трампа или Хилари Клинтон, госпођа Мери Ен Ноланд из Ричмонда одлучила је, умјесто тога, у недјељу, 15. маја 2016. године, у доби од 68 година, да заувијек оде у божје руке", стоји у тексту осмртнице.

Џим Ноланд, супруг госпође која се помиње у тексту, испричао је локалној америчкој телевизијској станици да је уводну реченицу осмртнице написао њихов син, као посвету специфичном хумору који је преминула госпођа цијенила.

Политички аналитичари у САД наводе да ће се у трци за Бијелу кућу наћи неполуларни политичари.

Демократска странка нада се да ће бирачи гласати против Трампа и тако довести Клинтонову на мјесто предсједника САД.

Трамп, међутим, вјерује да је Клинтонова толико неспособна и без икаквих нових идеја да ће многи Американци њему указати повјерење.

За овакав исход, у коме у трци за Бијелу кућу нису најбољи и најпопуларнији политичари, који би били резултат воље бирача, аналитичари оптужују контролисани политички систем у САД.

Они указују да одређени моћни кругови у најјачим партијама изаберу унапријед своје фаворите и дају им велике суме новца за кампању.