latinica  ћирилица
19/05/2016 |  13:06 ⇒ 13:06 | Аутор: СРНА

"Парламент БиХ скоро потпуно искључен из процеса европских интеграција"

Посланик СДП-а БиХ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Саша Магазиновић упутио је отворено писмо предсједавајућем Савјета министара БиХ Денису Звиздићу, у којем га упозорава на слабости у процесу европских интеграција, а посебно на то да у овај процес нису укључени сви који би требало да буду укључени.
Саша Магазиновић (фото: nap.ba) -
Саша Магазиновић (фото: nap.ba)

"Не знам да ли сте свјесни да је парламент скоро па потпуно искључен из веома важних процеса, да информације добијамо путем медија и личних контаката, али не и званично. То је погрешно и таква пракса што прије треба да буде промијењена", истакао је Магазиновић у писму.

Он је навео да је у свим земљама које су прошле европски пут било неписано правило да су представници опозиције на челу комисија за европске интеграције, а да то у БиХ није случај.

Магазиновић наглашава да нема разлога да академска заједница, невладине организације, медији и многи други не буду у већој мјери дио широког покрета окупљеног око европске приче у БиХ, преносе федерални медији.

"На европском путу треба да има мјеста за све. Подсјећам Вас, да су све парламентарне странке, самим тим и опозиционе, потписале заједнички документ и тако исказале своје опређељење да буду дио позитивних процеса у БиХ. То нам је ваљда заједнички интерес и циљ", наводи се у писму.

Магазиновић је позвао Звиздића да, када је о европској будућности БиХ ријеч, раде заједно, јер, како каже, другачије се не може у Европу.