latinica  ћирилица
19/05/2016 |  18:35 | Аутор: СРНА

Радници "Криваја-Мобел" одблокирали магистрални пут Зеница-Жепче

Радници предузећа "Криваја-Мобел" одблокирали су магистрални пут Зеница-Жепче у мјесту Желећа послије шесточасовне обуставе саобраћаја, а данашњи протест обиљежио је и инцидент када је један аутомобил покушао да прође кроз окупљене и том приликом ударио двојицу људи.
Радници "Криваја-Мобел" - Фото: klix.ba
Радници "Криваја-Мобел"Фото: klix.ba

Магистрални пут у Желећи блокирало је око 250 радника "Криваје-Мобел", а разишли су се послије обећања да ће Влада Зеничко-добојског кантона учинити све што је у њеној могућности да буду испуњени њихови захтјеви.

Радници су данас тражили раскид колективног уговора, хитан стечај предузећа "Криваја-Мобел" и могућност да се радници пријаве на биро за запошљавање.

Кантонални премијер Миралем Галијашевић обећао им је да ће искористити свој ауторитет, али и Владе да њихови захтјеви што прије буду испуњени јер је економска штета која се наноси блокадом саобраћајнице пуно већа од онога што траже радници.

Убрзо потом представници Синдиката радника "Криваје-Мобел" договорили су да ће надлежнима дати рок до наредне сриједе након чега ће у 9.00 часова ујутро одржати збор и поново блокирати магистрални пут уколико њихови захтјеви не буду испуњени.

Око 14.00 часова забиљежен је инцидент када је возач аутомобила "пасат" покушао проћи кроз групу људи и том приликом ударио двојицу радника.

Возач, који се кретао из правца Зенице према Жепчу, на првом пункту одбио је да стане, па су га радници гађали разним предметима. Он је возио кроз окупљене који су се на вријеме успјели склонити са пута, али је двојицу радника ударио ретровизором.

На посљедњем пункту су га зауставили полицијски службеници који су преузели законом предвиђене мјере и радње.