latinica  ћирилица
21/05/2016 |  14:00 ⇒ 14:02 | Аутор: СРНА

Давидовићева отворила Васкршњи карате куп

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић отворила је данас Васкршњи карате куп "Пале 2016", чији је организатор Карате клуб "Романија".
Пале - Васкршњи карате куп "Пале 2016" - Фото: СРНА
Пале - Васкршњи карате куп "Пале 2016"Фото: СРНА

"Министарство породице, омладине и спорта увијек се залагало за омасовљење спорта и подржавало манифестације чији је циљ да промовишу спорт и мотивишу младе да се њиме баве. Дугогодишња традиција овог турнира показатељ је да је он једна од таквих манифестација", рекла је Давидовићева, обраћајући се учесницима турнира.

Она је истакла да је веома значајно да овакви турнири промовишу вриједности ферплеја, толеранције и дружења међу младима.

"Такође, ово је један од начина да се промовишу општина Пале и Република Српска и зато је важно да сви заједно дамо допринос успјешној реализацији и очувању овог турнира", навела је Давидовићева.

Она је оцијенила да је овај традиционални турнир уједно и потврда квалитета и успјешног рада Карате клуба "Романија" који је изњедрио више од 20 мајстора каратеа и чији су чланови успјешно наступали за репрезентације Републике Српске и БиХ на првенствима свијета, Европе и Балкана.

На овогодишњем такмичењу учествује 500 такмичара оба пола свих узрасних категорија из клубова широм Републике Српске и региона.

Један је од најмасовнијих турнира у Српској уврштен је у календар такмичења Републике Српске, а осим каратиста из Републике Српске годинама на турнир долазе такмичари из Федерације БиХ, Црне Горе, Србије и Румуније.

Карате клуб "Романија" има више од 120 чланова и члан је Карате савеза Републике Српске, а од ове године и јединственог Карате савеза БиХ.

Петнаести Васкршњи карате куп "Пале 2016" одржава се у спортској дворани "Пеки" на Палама.