latinica  ћирилица
23/06/2016 |  12:19 | Аутор: СРНА

Решић: Конференција у Бечу значајно искуство

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је да конференција "Јавна управа као темељ европских интеграција" у Бечу представља значајно искуство за представнике ресорног министарства Српске јер је прилика да се сагледа друга димензија обавеза које се морају урадити према Споразуму о стабилизацији и придруживању.
Министарка Решић у Бечу - Фото: СРНА
Министарка Решић у БечуФото: СРНА

Решићева, која ће другог дана конференције говорити о теми "Модернизација државне службе у БиХ", рекла је да ће сутра бити прилика да се представи и шта је све Република Српска урадила у пољедњих 10 година, од када је Српска укључена у процес реформе јавне управе.

"Сада смо се укључили и у програм 'Искориштавање људских потенцијала', те желимо да искористимо све доступне алатке како бисмо усавршили како препознати које мјесто је најприхватљивије одређеном службенику", навела је Решићева.

Она је навела да је данас на конференцији у Бечу било ријечи о искуствима земаља из окружења када је ријеч о побољшању стандарда и модернизације јавне управе.

"До сада су представљена искуства европских земаља, као што су Аустрија и Словенија, а сутра ћемо се више фокусирати на земље из региона", додала је Решићева.

Решићева у Бечу учествује на дводневној конференцији "Јавна управа као темељ европских интеграција", која је почела данас.