latinica  ћирилица
23/06/2016 |  13:12 ⇒ 17:52 | Аутор: СРНА

Влада Српске о законима о позоришту и о заштити потрошача

Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о позоришној дјелатности, те нацрте закона о измјенама и допунама Закона о музејској дјелатности и Закона о заштити потрошача у Републици Српској.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

Предложеним дневним редом предвиђено је раматрање Нацрта стратегије транспорта Републике Српске за период 2016-2030, као и разматрање Нацрта програма јавних инвестиција Републике Српске за период 2017-2019. година, најављено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На предложеном дневном реду је разматрање Информације о учешћу институција Републике Српске у изради прилога за извјештај о БиХ у процесу европских интеграција у 2016. години према Новој методологији извјештавања.

На сједници ће бити разматрана Информација о додјели средстава са текућих грантова удружењима од јавног интереса и Друштву чланова Матице Српске у Републици Српској.

Министри ће размотрити и Извјештај о реализацији Програма потпуног стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и РВИ од прве до четврте категорије за 2015. и 2016. годину, са стањем на дан 20. мај 2016. године.

На дневном реду је и разматрање Приједлога одлуке о давању сагласности на Правилник о допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Министарству саобраћаја и веза.

Предвиђено је и разматрање Приједлога рјешења о давању сагласности на препоруке за гласање Инвестиционо-развојне банке Републике Српске представнику Акцијског фонда Републике Српске и Фонда за реституцију Републике Српске за 31. редовну сједницу Скупштине акционара "Жељезница Републике Српске".

Министри ће разматрати и Приједлог рјешења о одобравању реалокације средстава Буџетске резерве, у износу од 40.000 КМ Министарству унутрашњих послова и Приједлог рјешења о одобрењу реалокације средстава са Владе Републике Српске на Министарство рада и борачко–инвалидске заштите, у износу 10.482.