latinica  ћирилица
23/06/2016 |  14:54 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Максимовић: Мићић обмањује пољопривредне произвођаче

Приједлог градоначелника Бијељине Миће Мићића да се пољопривредницима исплати помоћ од два пфенинга по килограму пшенице је политикантски, јер новац није планиран аграрним буџетом, речено је на данас одржаној конференцији за штампу Покрета успјешна Српска.
Успјешна Српска - Фото: СРНА
Успјешна СрпскаФото: СРНА

Чланови овог покрета и представници градске управе које је именовала нова скупштинска већина у Бијељини , кажу да пољопривреда у Семберији заслужују системску и сталну помоћ, а не исплату једнократне помоћи у предизборне сврхе.

- Градоначелник Мићић буџетом није планирао никаква средства за ове намјене, нема утицаја у скупштини, а обећава пољопривредницима помоћ од два пфенинга. Да је то мислио озбиљно дао би подстицаје и прошле године, рекао је Златко Максимовић члан Покрета успјешна Српска.

Он је предложио да се ребалансом буџета нађу средства да се пшеница са нивоа града премира са три пфенинга по килограму и да се аграрни буџет за наредну годину повећа.

Златко Максимовић покренуо је и ницијативу да се у Бијељини смањи цијена воде која је највиша у Републици Српској и навео да ће искористити свој политички утицај да обезбиједи подршку Владе Републике Српске пројекту гасификације.