latinica  ћирилица
23/06/2016 |  15:50 | Аутор: Index.hr

Карамарко остао без још осам фотеља

На затвореном дијелу 28. сједнице Владе Хрватске њен бивши потпредсједник и бивши шеф ХДЗ-а Томислав Карамарко разријешен је и дужности које је радио уз потпредсједничко мјесто.

На основу одлуке о разрјешењу Карамарко више није члана Владе задуженог за националну безбједност који обавља и дужност предсједника Савјета за координацију безбједоносно-обавјештајних агенција.

Такође, разријешен је и дужности члана Одбора за располагање некретнинама у власништву Хрватске. Затим, разријешен је дужности предсједника Одбора Владе за управљање стратешким трговачким друштвима, који је потпредсједник Владе надлежан за управљање државном имовином.

Карамарко је остао и без функције дужности предсједника Савјета за сарадњу с Међународним кривичним судом у Хагу и другим међународним судовима. Разријешен је и дужности предсједника Организационог одбора Европских универитетских игара Загреб - Ријека 2016. године, затим дужности предсједника Координације за унутрашњу политику и управљање државном имовином и дужности члана Кадровске комисије Владе.