latinica  ћирилица
23/06/2016 |  16:07 ⇒ 16:10 | Аутор: РТРС

Чудић позвао Чавића да повуче изјаву

Независни кандидат за одборника у Скупштини града Бањалука и бивши високи функционер Социјалистичке партије Саша Чудић позвао је данас Драгана Чавића да повуче своју изјаву сарајевском "Ослобођењу" у којој је, како тврди, тешко увриједио све припаднике црногорског народа у Републици Српској.

Чудић, који је кандидат за градску скупштину испред "осталих", изразио је запрепаштење тиме што су невладин сектор и бројни заштитници мањинских права остали нијеми на Чавићев интервју сарајевском "Ослобођењу" у којем је он свом противкандидату Игору Радојичићу као замјерку навео то што се изјашњава као Црногорац.

- Интересантно је да аполутно нико није нашао за сходно да реагује на отворену дискриминацију коју је кандидат Чавић упутио у овом интервју, износећи низ препознатљивих алузија у којим је јасно циљао на то да његов противкандидат, тобоже, није довољно добар за Бањалуку само због тога што се изјашњава као Црногорац. Без обзира на то, желим да вјерујем да је господин Чавић озбиљан човјек и због тога би било неопходно да своју изјаву или коригује или, најбоље, повуче – рекао је Чудић.

Он је оцијенио да је недопустиво да било који кандидат током предстојеће изборне кампање, било око којој партији да ријеч, вријеђа друге кандидате због њихове националне припадности или осјећаја припадности неком колективитету.

- Као неко ко, такође, припада тој категорији људи, желим да вјерујем да смо се, као друштво, удаљили од времена кад су људима пребројавали крвна зрнца, у жељи да их на тај начин дисквалификују. Надам се да ће то схватити и господин Чавић и убудуће се уздржавати од изношења оваквих и сличних квалификација – рекао је Чудић.