latinica  ћирилица
23/06/2016 |  17:35 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

Ко ће бити носиоци изборних листа у Бањалуци? (ВИДЕО)

Рок за предају изборних листа за наредне локалне изборе тече, снаге у странкама се одмјеравају, а изборни програми у завршној су фази. До 4. јула све мора бити познато.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Највећи град Српске уједно је и мјесто највећег изборног окршаја. Пред грађанима је шаролик избор потенцијалних кандидата, којих је, бар за Бањалуку, из дана у дан, све више. 

Образовани и млади људи са новим идејама на челу са 36-годишњим Срђаном Амиџићем, главни су адут Савеза независних социјал демократа. Бањалука, након локалних избора тврди, даће нов и динамичан приступ услугама које пружа грађанима, све како би подстакла развој.

- Наравно, приликом тога ћемо водити рачуна да тај развој не буде стихијски већ да буде структурисан у правцу будућег развоја, да знамо гдје ћемо се кретати кроз осам, дванаест и више година - каже Амиџић.

Развој Бањалуке биће и у фокусу СДС-а. Са листом излазе до сриједе али, тврде, људи које су окупили из различитих области бавиће се искључиво "обичним човјеком".

- Мислимо да су грађани Бањалуке од ове локалне власти, дакле коалиције СНСД, ДНС и СП доведени на ивицу економске биједе - каже предсједник Градског одбора СДС-а, Предраг Вулин.

Након избора, за грађане ће радити и у Партији демократског прогреса. Њихових 35 за Бањалуку биће познато сутра. Увјеравају, млади и образовани људи акценат ће ставити на привреду.

- Спорт хоћемо вратити у Бањалуку, културу, све оно што је битно за грађане ми смо уписали у наш програм и сигуран сам да ћемо за то добити подршку - каже предсједник Градског одбора ПДП-а, Зоран Талић.

Подршку грађана очекује и Демократски народни савез. Са листом за Бањалуку још нису изашли, али увјеравају интерес грађана је и њихов приоритет.

- Да рјешавамо проблеме Топлане, трајно, проблем недостатка вртића, затим заустављање проблема ширења администрације, питање водоснадбијевања - каже потпредсједниг Градског одбора ДНС-а, Будимир Балабан.

Који је од програма најбољи, просудиће грађани, а управо Бањалучани ће, по правилу, имати најшири избор, јер ће се за Бањалуку водити највећа борба. Управо збот тога, распоред мјеста у овој сали након октобра, биће велики тест политичких снага у Српској.