latinica  ћирилица
23/06/2016 |  19:56 ⇒ 24/06/2016 | 12:20 | Аутор: СРНА

Павић: Нећу се више кандидовати за градоначелника

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић изјавио је вечерас да се више неће кандидовати за градоначелника Приједора и да предлаже да кандидат буде предсједник Градског одбора ДНС-а Приједор Миленко Ђаковић.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

Павић, који је тренутно градоначелник Приједора, нагласио је на вечерашњој сједници Градског одбора ДНС-а да је у оптицају за новог градоначелника било још приједлога.

- Драгутин Родић је на важној функцији у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, Душко Ивић је посланик у Народној скупштини Српске, а Мирко Совиљ је директор болнице и његова супруга ће бити кандидат на одборничкој листи ДНС-а, а ми не желимо "гомилање" функција - рекао је Павић.

Одговарајући на питање чланова Градског одбора зашто се више неће кандидовати за ову функцију, Павић је рекао да је уморан, да је факултет завршио 1971. године, да има 45 година радног стажа и да је његова породица довољно трпјела и до сада.

- Ако бих рачунао и стаж из војске и полиције, то би било 52 године стажа - додао је Павић.

Он је нагласио да не напушта политику и да остаје на челу странке, али да се неће кандидовати за функцији на којој је био протекла три мандата, односно 12 година.

Миленко Ђаковић је у посљедњих осам година замјеник градоначелника Приједора.

Сједница Градског одбора ДНС-а Приједор одржана је у Кину "Козара".