latinica  ћирилица
23/06/2016 |  21:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Пахор: ЕУ очекују неизбјежне промјене

Словеначки предсједник Борут Пахор рекао је данас у Љубљани да Европску унију, без обзира на исход британског референдума, очекују неизбјежне промјене.
Борут Пахор - Фото: Screenshot
Борут ПахорФото: Screenshot

Европска унија, без обзира на резултат референдума у Великој Британији, налази се пред "неизбјежним промјенама" јер она каква је сада не може опстати, рекао је Пахор на конференцији за новинаре након сусрета с хрватском предсједницом Колиндом Грабар-Китаровић.

Додао је да Словенија без обзира на будући развој ЕУ мора остати у "чврстом језгру" у ЕУ међусобно најповезанијих држава које су чланице Шенгена и еврозоне, преноси Хина.

Хрватска предсједница је након разговора, између осталог, рекла да ће обје државе, упркос проблемима који се појављују у Европској унији, и даље подстицати реформе и промјене код земаља у окружењу које желе постати чланице Европске уније и испунити потребне стандарде.

- Потребно нам је више, а не мање Европе - рекла је хрватска предсједница, додајући да су проширење и интеграција сусједних држава и у интересу словеначке и хрватске привреде, и да интеграције омогућавају стабилност и материјални просперитет земаља које се укључују у европску породицу.