latinica  ћирилица
26/06/2016 |  09:14 ⇒ 12:43 | Аутор: БЕТА

Ђорђевић: Нова побједа најбоља ствар (ВИДЕО)

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да је задовољан што је његова екипа поново побиједила Француску, као и да му је част што је на челу тог тима.
Александар Ђорђевић (фото: Марко Метлас) -
Александар Ђорђевић (фото: Марко Метлас)

"Никога није лако побиједити на овом нивоу два пута у три дана. Мислим да је то једна велика 'позитива', што излазимо из ова два меча као побједници са једном од најјачих репрезентација у Европи. Видимо физички напор свих играча, цијенимо све то. Јасно нам је под каквим напором играју играчи. То је једна ствар о коме тручни штаб води рачуна", рекао је Ђорђевић.

Србија је послије продужетка побиједила Француску са 94:88, док је прије четири дана славила са 79:77.

"Французи су ушли са великом жељом. Имају изузетан тим. Примјетна је велика жеља код играча и заједништво на коме инсиситирамо. Јако лијепо је бити дио ове групе играча који желе и играју свим срцем за Србију, ја сам поносан што сам на челу ове екипе. Можда је најважније што смо побиједили овакву утакмицу, а добили смо потврду", рекао је Ђорђевић.

Он је казао да тим још није у шутерској форми, али је оцијенио да ће то доћи.

"Задовољан сам једном великом жељом играча да играју зајендо. Тражимо игру кроз заједништво, то је добра ствар", рекао је Ђорђевић.

Центар Мирослав Радуљица честитао је својим играчима на борбености.

"Тешка утакмица за нас. Видјели сте са којим жаром смо играли, честитам саиграчима. Цијелу утгакмицу смо играли на високом нивоу, са енергијом и жељом. Било је грешака, али ово је тек почетак. Неки играчи нису успјели да се одморе и честитам им на томе. Ова екипа не смије да има изговоре, тако да ћемо да наставимо да цијепамо као вечерас", рекао је Радуљица.