latinica  ћирилица
26/06/2016 |  19:28 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Шта Босић каже о продаји земље купцима из ФБиХ и шеицима у Источном Старом Граду? (ВИДЕО)

Информација о распродаји општинске земље у Источном Старом Граду, чији власници постају и арапски шеици, изазвала је огорченост грађана Српске, који су јавно питали и лидера СДС-а Младена Босића да ли је са тим упознат, будући да је начелник те општине, његов близак страначки сарадник Бојо Гашановић.
Распродаја земљишта у И.Старом Граду - Фото: Screenshot
Распродаја земљишта у И.Старом ГрадуФото: Screenshot

Босић је у емисији БН телевизије рекао да не зна ништа о продаји земље у Источном Старом Граду, али да зна о градњи неких објеката, средствима страних инвеститора у општини Источно Ново Сарајево, чији је начелник из СНСД-а.

Начелник те општине Љубиша Ћосић оцјењује да Босић овим покушава да скрене пажњу са својих страначких колега, који крчме општинску земљу.

Документована информација о продаји више од 300 дунума општинске земље у Источном Старом Граду и званична потврда да је власник 25 дунума сарајевска агенција Емиратес д.о.о. чији је директор шеик Мохамед Ел Гасеми из УАЕ, за Младена Босића је лаж.

А јасно и гласно пренесени ставови грађана те општине који су против продаје земљишта, дезинфомација.

“Гледао сам вечерас РТРС и питам ко продаје територију око Сарајева тачније Стари Град, око 300 дулума Арапима,за који је изгинуло око 4000 бораца?“, упитао је гледалас Босића.

Лидер СДС-а је одговорио: “Не знам конкретно, али чујем да је то општина Источни Стари Град и тамо је наш начелник. Колико сам ја упознат, та се изградња неких објеката и хотела дешава управо у Источном Новом Сарајеву чији је начелник из СНСД-а“.

Начелник Источног Новог Сарајева каже да забавни парк Саниленд на Златишту, о коме према свему судећи, говори Босић, гради на територији двије општине, с тим што Источно Ново Сарајево није продало ни центиметра општинске земље за његову градњу.

“Источни Стари Град продао је земљиште за полазну станицу тог парка а земљиште које се налази на територији Источног Новог Сарајева је приватна земља у власништву лица бошњачке националности“, каже за РТРС Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Ћосић најављује да ће већ сутра послати детаљну информацију лидеру СДС-а, из које ће видјети да је општина Источно Ново Сарајево земљиште продавала искључиво инвеститорима из Републике Српске, за разлику од општине Источни Стари Град, која је земљу углавном продавала купцима из Федерације.

“Ниједан центиметар квадратни нисмо продали било ком инвеститору осим из из Републике Српске, нема говора о продаји земље арапским купцима“, категоричан је Ћосић.

Двије градске општине Источног Сарајева, двије различите политике. Грађани ће цијенити која им гарантује дугорочни опстанак на овим просторима: политика распродаје земље купцима из Федерације и арапским шеицима или инвеститорима из Републике Српске.