latinica  ћирилица
27/06/2016 |  08:16 ⇒ 08:39 | Аутор: ТАНЈУГ

На скупу неонациста у Сакраменту десеторо повријеђено (ВИДЕО)

Најмање десет људи је повријеђено током скупа испред Капитола у Сакраменту, у америчкој савезној држави Калифорнија, кад су се чланови расистичке групе сукобили са учесницима контрамитинга, јавили су данас амерички медији.
Сукоб са неонацистима у Сакраменту - Фото: AP
Сукоб са неонацистима у СакраментуФото: AP

Сукоби су избили синоћ током скупа у организацији Традиционалне радничке партије, која се често описује као неонацистичка група, пренио је Ројтерс.

Једна женска особа и девет мушкараца је задобило "вишеструке убоде ножем и посјекотине", саопштила је локална ватрогасна служба на Твитеру.

Није познато да ли повријеђени, који су стари од 19 па све до 58 година, припадају неонацистичкој групи или су присталице антифашистичког покрета Антифа, који је организовао контрамитинг.

Од укупно десет повријеђених, њих двоје је у критичном стању, рекао је за агенцију АФП портпарол ватрогасне службе Сакрамента Крис Харви.

До сукоба је дошло кад се око 25 неонациста, који су имали дозволу да протестују на степеницама Капитола са западне стране, сукобили са више од 150 анархиста и антифашиста, наводе локални медији.

На видео снимкама и фотографијама тог сукоба се види како неки учесници скупа замахују дрвеним палицама, док други бацају каменице.