latinica  ћирилица
27/06/2016 |  11:42 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Годишњи концерт СКУД "Семберија" у Бијељини (ВИДЕО)

У Центру за културу у Бијељини синоћ је одржан велики годишњи концерт Српског културно-умјетничког друштва Семберија.
КУД "Семберија" - Фото: РТРС
КУД "Семберија"Фото: РТРС

У препуној сали представили су се млади музичари, играчи и пјевачи. СКУД Семберија обиљежио је овим концертом крсну славу и 62. годишњицу постојања и рада. 

У част славе друштва, Светог мученика кнеза Лазара и светих косовских мученика – Видовдана, Српско култрно-умјетничко друштво Семберија извело је на велику сцену Центра за културу више од 200 играча, пјевача и музичара.

Публика је уживала у сплету игара из Шумадије, Баната, Влашке, Поморавља и народним пјесмама које је поред женске, по први пут изводила и мушка вокална група.

Дјевојке и младићи из Бијељине и околине окупљају се у СКУД-у Семберија како би очували традицију свога народа и родног краја. Као дио фолклорног ансамбла традиционалном музиком и плесом оплемењују младост, и стичу нова искуства и бројна пријатељства.

СКУД Семберија већ вриједно ради на припремама програма за двије турнеје, прву у јулу у Бугарској и другу у октобру у Швајцарској.

Шездесетдруги рођендан СКУД Семберија дочекује са више од 500 чланова у пет секција. До краја године намјеравају да формирају и тамбурашки оркестар.