latinica  ћирилица
29/06/2016 |  12:02 | Аутор: СРНА

Павић: За Приједор важан пут и према Јасеновцу

Градоначелник Приједора Марко Павић изјавио је данас да би Приједор, осим аутопута ка Бањалуци, требало да добије и брзу цесту ка Јасеновцу која би овај град отворила ка средњој и западној Европи.
Сједница скупштине града Приједора - Фото: СРНА
Сједница скупштине града ПриједораФото: СРНА

- Ми интензивно радимо на том аутопуту, али смо уз то као спојну цесту убацили и изградњу поптуно нове трасе, Приједор - Јасеновац као брзу цесту - рекао је Павић одборницима Скупштине града Приједора на данашњој сједници.

Он је подсјетио да је идејно рјешење за аутопут радила једна београдска фирма и доставила га Аутопутевима Републике Српске, те да се тај план тренутно разматра, а биће презентован наредних дана у Приједору.

- Ти разговори за изградњу аутопута су врло интензивни, али за нас колико је важан аутопут за Бањалуку толико је важна брза цеста за Јасеновац која би отворила Приједор према средњој и западној Европи, док би аутопут према Бањалуци и даље ка Сарајеву, Београду и источној Европи - додао је Павић.

Он је рекао да за Нацрт регулационог плана простора уз корита ријека Сане и Гомјенице на урбаном подручју Приједора, који су данас усвојили одборници Скупштине града Приједора, треба припремити квалитетну јавну расправу по мјесним заједницама, посебно у вези са експропријацијом земљишта.

- Морамо бити спремни за тај посао који је толико вриједан да захтијева наше пуно ангажовање. Имамо јако негативно искуство јер смо откупљивали дио земље за утврду на ушћу Гомјенице у Сану. Радимо то двије године и још нисмо завршили - навео је Павић.

Он је нагласио да је овим планским документом предвиђен и простор за аутопут и да због тога треба сачекати с коначним доношењем овог документа док се тачно не утврде трасе аутопута и брзе цесте.

- Ово захтијева изузетно добар однос власника парцела, градске управе и евентуално будућег инвеститора - поручио је Павић.