latinica  ћирилица
29/06/2016 |  13:20 ⇒ 16:21 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили саучешће поводом напада у Истанбулу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас, у име грађана Српске и у своје име, телеграм саучешћа предсједнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану поводом терористичког напада на аеродрому "Ататурк" у Истанбулу.

"Ужаснути овом страшном трагедијом која је задесила народ Турске, Република Српска најоштрије осуђује овај терористички акт и у потпуности даје подршку глобалној борби против тероризма који је постао пријетња цијелом свијету и који на најсуровији начин односи животе невиних људи", наводи се у телеграму саучешћа предсједника Српске.

Додик је замолио Ердогана да породицама настрадалих пренесе изразе искреног саучешћа због бола који их је задесио.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас, у име грађана Српске и у своје име, телеграм саучешћа предсjеднику Владе Турске Биналију Јилдириму и породицама настрадалих у терористичком нападу у Истанбулу.

"Са великом тугом и жаљењем примили смо вијест о бруталном нападу на међународном аеродрому у Истанбулу, у коме су погинуле и повријеђене десетине невиних људи. Најоштрије осуђујемо овај терористички акт који нас поново, на наjгрубљи и најсвирепији начин, опомиње да борба против тероризма мора бити заједнички приоритетни задатак", наведно је у телеграму.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић упутио је телеграм саучешћа амбасадору Републике Турске у БиХ Џихаду Ергинају, предсједнику турског парламента Исмаилу Кахраману и породицама страдалих у терористичком нападу на аеродром у Истанбулу.

"У име Народне скупштине Републике Српске и у своје лично име, упућујем Вам искрено саучешће поводом терористичког напада на аеродрому "Ататурк" у Истанбулу. Молим Вас да пренесете искрене ријечи саучешћа предсједнику Велике народне скупштине Републике Турске Исмаилу Кахраману и свим посланицима у турском парламенту, народу Турске, а посебно породицама страдалих у гнусном терористичком злочину", наводи се у телеграму који је предсједник Народне скупштине упутио турској амбасади у БиХ.

У синоћњем терористичком нападу на аеродрому "Ататурк" убијена је 41 особа, а рањене 239.