latinica  ћирилица
29/06/2016 |  14:12 | Аутор: СРНА

Зоран Стевановић кандидат СНСД-а, ДНС-а и СП за градоначелника Зворника

Заједнички кандидат СНСД-а, ДНС-а и СП-а за градоначелника Зворника на октобарским изборима биће садашњи градоначелник Зоран Стевановић.
Зворник: Заједнички кандидат СНСД и ДНС за градоначелника општине -
Зворник: Заједнички кандидат СНСД и ДНС за градоначелника општине

Споразум о сарадњи и подршци заједничком кандидату за градоначелника Зворника потписали су данас предсједници градских одбора СНСД-а Лазар Продановић, ДНС-а Споменка Стевановић и СП-а Владимир Мијатовић.

Стевановићева је истакла да је потписивање споразума само наставак сарадње ове три политичке партије који је обиљежен низом добрих резултата и градоначелника Стевановића и ове коалиције.

"Не смијемо заборавити да је у том периоду било много тешкоћа, као што су свјетска економска криза, поплаве, те терористички напад на Полицијску станицу", подсјетила је Стевановићева и нагласила да се у тој ситуацији градоначелник понио врло разумно, рационално и одговорно, сачувавши мир и стабилност у Зворнику.

Она је нагласила да је сигурна да ће коалиција СНСД, ДНС и СП на локалним изборима постићи добар резултат, да ће Стевановић убједљиво побиједити и да ће ова коалиција имати сигурну и комотну већину у Градској скупштини.

Према њеним ријечима, ова коалиција ће у наредном периоду радити још више и боље, а приоритети ће бити ефикасна локална управа, обезбјеђивање услова за боље пословно окружење и самим тим веће запошљавање, даља инфраструктурна изградња, већа подршка пољопривредним произвођачима - једном ријечју бољи живот за све грађане града Зворника.

Мијатовић је истакао да је потписивањем споразума озваничено оно што су као коалиција и до сада радили, те да су све три партије на својим органима донијеле одлуку да подрже актуелног градоначелника као заједничког кандидата за градоначелника и у наредном четворогодишњем периоду.

"Договор је да наступамо у самој предизборној кампањи у духу коалиционе сарадње да бисмо остварили што бољи резултат и да послије избора имамо јаку скупштинску већину гђе би могли да реализујемо планске задатке и циљеве у наредном периоду", навео је Мијатовић.

Он је додао да ће коалиција радити на што већем укључивању омладине у реалне животне токове, отварању нових радних мјеста и обезбјеђивању услова за бољи живот.

Продановић је напоменуо да је потписивање споразума логичан наставак сарадње из претходна два мандата и више.

"У Зворнику очекујемо апсолутну побједу нашег кандидата за градоначелника, као и изборне резултате који ће нам омогућити већину у Градској скупштини како бисмо били у ситуацији да комплетан споразум имплементирамо", рекао је Продановић.

Он је нагласио да има много питања на којима ће коалиција заједно радити у интересу града, од побољшања комплетног амбијента, за већи број запослених, на развоју инфраструктуре, побољшању низа сегмената од интереса за грађане и побољшања економско-социјалне ситуације свих грађана.

Продановић је рекао да је коалиција СНСД, ДНС и СП опредијељена за заједнички интерес, не само на развоју Зворника, него и на нивоу институција Републике Српске и БиХ, као и добру сарадње у региону.

Стевановић је изразио захвалност коалиционим партнерима за подршку. "Пред нама је још много изазова. У наредном мандату дугујемо овом граду рјешавање паркинг мјеста, јефтиније гријање нашим суграђанима и још много тога", рекао је Стевановић.

Истичући да је у наредном периоду пред овом коалицијом враћање још институција у град Зворник, Стевановић је рекао да ће ДНС, СП и СНСД успјети да у мандату на који ће заједно ступити 2. октобра ураде још много тога како би Зворник био град у правом смислу те ријечи.

"Сматрам да је побједа ове коалиције на октобарским изборима неупитна и да ће наставити да ради на планираним пројектима", нагласио је Стевановић.