latinica  ћирилица
29/06/2016 |  14:20 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

Апотека Семберија дугује 4,8 милиона КМ

Ново руководство градске апотеке Семберија у Бијељини затекло је дуг од 4,8 милиона КМ, изјавила је в.д. директора апотеке Александра Остојић.
Лијекови - Фото: РТРС
ЛијековиФото: РТРС

Ова апотека послује као јавна здравствена установа са седам апотека и једном апотекарском станицом, а сви пословни простори су закупљени, навела је Остојићева, и додала, да је закуп простора за апотеку у Угљевику плаћен унапријед 178.000 КМ до 2030. године, а авансно је и Административној служби Бијељине плаћено за закуп простора у којем раде двије градске апотеке.

Смјену руководства у градској апотеци која послује са губитком извршила је нова скупштинска већина у Бијељини коју од маја воде странке окупљене око СНСД-а.

Остојићева је навела да је примопредаја извршена почетком јуна, а пресјек стања направљен је са 31. мајем.

- У првих пет мјесеци ове године губитак је 321.000 КМ, а ниједна апотека у овом периоду није пословала позитивно - рекла је Остојићева новинарима.

Према њеним ријечима, затечени лагери су неоправдано велики и са залихама неконкуретне робе, а асортиман у апотекама је врло ограничен. Најавила је да проблем неће рјешавати отпуштањем радника, којих је у овој апотеци 41, ни смањивањем њихових плата, него осавремењавањем рада, повећањем обима посла и упошљавањем кадра.

Планиран је и прелазак апотека на рад отвореног типа који је приступачнији пацијентима, рационализација лагера, обезбјеђивање бољег асортимана лијекова и медицинских средстава, те акције промоција.