latinica  ћирилица
30/06/2016 |  10:24 ⇒ 10:25 | Аутор: ФЕНА

У Бановићима откривена кућна лабораторија за производњу дроге

Службеници Полицијске станице Бановићи извршили су јуче претрес породичне куће, аутомобила и дворишта у власништво Р.Л. (40) те пронашли извјесну количину дроге, али и праву лабораторију за производњу наркотика, саопшено је данас из МУП-а Тузланског кантона.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

На спрату куће, осим предмета и уређаја за справљање дроге, пронађене су двије веће саксије у којима су засађене двије стабљике биљне материје дужине 80 cm с УВ- лампом, мјерачем за температуру и вентилатором.

У унтрашњости куће су пронађене двије пвц кесе с листовима биљне материје која асоцира на опојну дрогу канабис, те неколико посуда са свјежим и сувим листовима. У дворишту куће су пронађени засади још 14 стабљикa ове биљке.

Пронађени предмети су одузети ради вјештачења, а Р.Л. је ухапшена и приведена у службене просторије ПС Бановићи ради криминалистичке обраде, након које је уз сагласност тужиоца пуштена на слободу.

Против Р.Л. ће надлежном Кантоналном тужилаштву бити достављен извјештај о учињеном кривичном дјелу неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, речено је у МУП-у Тузланског кантона.