latinica  ћирилица
30/06/2016 |  15:27 ⇒ 15:54 | Аутор: СРНА

Укидање зона унутар телефонског саобраћаја

Савјет Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ усвојио је данас Правило о измјени и допуни Правила 67/2012 о моделу ребаланса цијена говорних телефонских услуга у БиХ, које се односи на укидање више различитих зона унутар телефонског саобраћаја у БиХ.
Телефонски позив - Фото: РТРС
Телефонски позивФото: РТРС

У саопштењу РАК-а појашњава се да ће данашње измјене и допуне Правила о моделу ребаланса цијена говорних телефонских услуга у БиХ допринијети равноправном третману свих крајњих корисника.

Правило које је усцојено на данашњој сједници Савјета РАК-а почеће да се примјењује од 1. јануара 2017. године

Чланови Савјета РАК-а разматрали су и извјештај Агенције о спроведеној јавној расправи о нацрту Правила о дозволама за дистрибуцију аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија.

С обзиром на значај пристиглих коментара, а у намјери да се ово важно питање регулише на најбољи начин, уважавајући ставове свих заинтересованих, Савјет РАК-а је одлучило да се одржи нови круг јавне расправе у трајању од 20 дана.

Савјет РАК је одлучио да у складу са одребама Закона о Јавном радио-телевизијском сервису БиХ отпочне процедуру у вези са именовањем чланова Управног одбора БХРТ-а, којима истиче мандат 10. децембра ове године.

На данашњој сједници разматране су жалбе против рјешења које је РАК донио у првом степену.