latinica  ћирилица
30/06/2016 |  16:21 | Аутор: СРНА

Јоксимовић: Неотварање поглавља - успоравање евроинтеграција

Министар за евроинтеграције у Влади Србије Јадранка Јоксимовић оцијенила је да одлука ЕУ да не отвори поглавља са Србијом, и то у тренутку када се са Црном Гором и са Турском отварају нова поглавља, представља ширу политичку поруку која значи да се Србија успорава на европском путу.
Србија - ЕУ - Фото: илустрација
Србија - ЕУФото: илустрација

Јоксимовићева каже да је Београд указивао на могућност да поглавља не буду отворена, иако се надао до посљедњег дана да је отварање поглавља могуће до краја холандског предсједавања Унијом.

Она наглашава да данашња вијест о неотварању поглавља 23 и 24 у приступним преговорима Србије са ЕУ не би била изненађење да се у међувремену није промијенио контекст, односно да ЕУ није одлучила да отвори нова поглавља са Црном Гором и Турском, преноси Тањуг.

"Питамо се због чега је дошло до једне врсте политичког успоравања Србије на путу евроинтеграција", истиче Јоксимовићева.

Она је у Бриселу поновила да су евроинтеграције дио унутрашње развојне политике Србије, као и да је то инструмент који ће учинити да владавина права, реформе у области економије и инвестиције буду у фокусу Владе Србије.