latinica  ћирилица
30/06/2016 |  16:54 | Аутор: ФЕНА

Маглај: Држао арсенал оружја у кући

Службеници Полицијске станице Маглај пронашли су у посједу код Б.Ф., из Маглаја нелегално ватрено оружје и муницију.
Арсенал оружја (Архив) - Фото: nezavisne novine
Арсенал оружја (Архив)Фото: nezavisne novine

Уз сагласност надлежног тужиоца и уз одобрење судије за претходни поступак Опшинског суда у Завидовићима извршен је претрес куће и пратећих објеката које користи наведена особа.

На двије локације у Маглају пронађена су два хаварисана пиштоља, три оквира за пиштољ, два оквира за аутоматску пушку, већа количина пушчане и пиштољске муниције, већи број хаварисаних дијелова за пиштоље и пушке различитих врста и калибара, два бајонета, два мача и тромблонски наставак за аутоматску пушку.

У складу са законским овлаштењима полиција је привремено одузела пронађено оружје и муниција, а Б.Ф. је лишен слободе и задржан у просторијама за задржавање, гдје је над њим заведена криминалистичка обрада.

Након прикупљених свих доказа и обавјештења, Полицијска станица Маглај ће Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона доставити извјештај о почињеном кривичном дјелу и откривању извршиоца против Б.Ф., рођеног 1960., из Маглаја, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело "недозвољено држање оружја или експлозивних материја".