latinica  ћирилица
01/07/2016 |  09:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Жао ми је што су Мајке Сребренице дио политичке игре

Жао ми је што су Мајке Сребренице дозволиле да буду дио "једне лицемјерне политицке игре", рекао је данас министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Србије Александар Вулин коментаришући најновије поруке да државни врх Србије није пожељан на обилежавању годишњице злочина у Сребреници.
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

Вулин је на РТС-у рекао да такво понашање, реторика и вријеђање Србије не може проћи без реакције и трагова у односима.

Вулин је додао да је премијер Александар Вучић имао храбрости да оде у Сребреницу, да преживи покушај убиства и да не дозволи да се односи погоршају, али, како је рекао, с друге стране нема ко то да цијени.

Говорећи о предстојећем самиту земаља Западног Балкана у Паризу, Вулин је рекао да Вучић може сваког да погледа у очи, али да није сигуран да и други премијери то могу да учине.

Вулин је поручио да од званичника Србије никада нису дошли лоши сигнали и да никад није направљен гест који би могао да изазове нестабилност.

Нема масовних група миграната у Србији

Вулин је изјавио да на територији Србије нема масовних група миграната и да је тренутно у смјештајним капацитетима 538 избјеглица, а на прелазима Хоргош и Келебија их има до 200.

Коментаришући пробу ограде коју је Хрватска извела на прелазу Батина, Вулин је рекао да је био затворен регуларан прелаз и да се нада да таквих потеза више неће бити.

Вулин је рекао да хрватски званичници ником нису јавили за тај потез и да је српска страна цијели дан протестовала да би се на крају рекло да је то вјежба.