latinica  ћирилица
01/07/2016 |  12:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковићева опрема из Париза на аукцији

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић ставио је опрему са којом је тријумфовао на Ролан Гаросу на хуманитарну аукцију од које ће цио приход отићи дјеци Србије, односно за финансирање предшколских едукативних програма, реконструкцију и изградњу вртића и школа као и обуку васпитача и наставника.

Аукција у сарадњи са "е-Баy" званично је почела данас, а Ђоковићеви фанови широм свијета биће у прилици да излицитирају Новакову потписану УНИQЛО опрему. Учесник који на аукцији понуди највише освојиће мајица и шортс са Новаковим аутограмом, са финалног меча против Ендија Мареја којим је комплетирао каријерни грен слем.

Аукција траје до 4. јула, а постављена је у дјелу "Спортски сувенири", подгрупа "Тениски сувенири".

Ово је само прва у низу аукција са сувенирима који симболишу Ђоковићев тријумф на Ролан Гаросу. На наредној аукцији заказаној за 8. јул у понуди ће се наћи нови предмет из прекретнице у Новаковој каријери, који ће бити представљен током сљедеће недјеље.

Цјелокупан приход од аукција иде директно "Новак Ђоковић фондацији".

"Побједа на Ролан Гаросу за мене је незабораван и важан тренутак. Тог дана успио сам да остварим још један свој сан као тенисер. Аукцијском продајом опреме коју сам носио на том мечу надам се да ћемо прикупити значајна средства како бисмо помогли дјеци да достигну свој пуни потенцијал и да сањају и остваре велике снове, као ја" - изјавио је Ђоковић.

Национални директор Фондације, Новакова супруга Јелена, констатовала је да квалитетно предшколско образовање може да промјени живот малишана на боље.

"Нажалост, упркос његовом значају, свако друго дијете у Србији нема могућност да похађа предшколске програме. Зато желимо да им помогнемо током кључног периода њиховог развоја и обезбједимо им најбоље могуће услове за учење, игру и напредак како би једног дана постали оснажени појединци који стварају бољу будућност наше земље", истакла је она.