latinica  ћирилица
01/07/2016 |  13:34 | Аутор: СРНА

Црногорска кампања за чланство у НАТО доживјела пораз

Црногорска кампања за чланство у НАТО доживјела је пораз, а на то указује оставка главног координатора кампање Веска Гарчевића и то што су се истраживања јавног мњења показала као нетачна, саопштено је из црногорске опозоционе Демократске народне партије.

"Разрјешење Гарчевића са мјеста вршиоца дужности генералног директора Генералног директората за НАТО и политику безбједности у Министарству спољних послова, представља враћање у реалност и мирење са чињеницом да је нападна медијска кампања за прикључење НАТО доживјела фијаско", навео је члан Предсједништва ДНП-а Александар Секулић.

Он је оцијенио да су Гарчевић и Влада Црне Горе "морали да се пробуде из сна пројектованих великих бројки подршке, које су кроз лажна истраживања јавног мјења сервирана црногорској јавности".

Секулић је навео да ће Гарчевић остати упамћен као креатор једне од "најнеуспјешнијих НАТО промотивних кампања".

"Посебно ће остати упамћени промотивни спотови са познатим личностима у режији НАТО промотера, чије је премијере готово увијек пратило дистанцирање главних актера, уз оптужбе да су преварени и злоупотријебљени", навео је Секулић.