latinica  ћирилица
01/07/2016 |  19:05 | Аутор: Независне

Лев: Италијани су умјетници одбране

Селектор фудбалера Њемачке Јоаким Лев изјавио је да су шансе у четврфтиналном дуелу шампионата Европе против Италије 50:50.
Јоаким Лев - Фото: getty
Јоаким ЛевФото: getty

Међутим, познати стручњак најављује да ће његов тим учинити све да први пут у историји побиједи Азуре на великом такмичењу. Двије репрезентације до сада су десет пута укрстили копља.

Италијани имају по пет побједа и ремија, укључујући и два важна посљедња тријумфа – у полуфиналу Мундијала 2006. у Нјемачкој и полуфиналу претходног првенства Европе.

"Даћемо све од себе да успијемо и прођемо у полуфинале. Играчи су веома фокусирани, интензивно се припремамо за утакмицу са Италијом и веома смо самоувјерени. Морамо да прескочимо највећу препреку на овогодишњем Европском првенству. Знамо да нас чекају умјетници одбране, који не дају противницима да направе много шанси. Морамо да искористимо оне које добијемо, али и да будемо опрезни јер су веома опасни из контранапада", рекао је Лев за Билд. Четвртфинални сусрет између Нјемачке и Италије на програму је у суботу од 21 у Бордоу.