latinica  ћирилица
02/07/2016 |  08:01 ⇒ 03/07/2016 | 00:19 | Аутор: Агенције

Петоструко убиство у Житишту, више од 20 рањених (ФОТО/ВИДЕО)

Трагедија у Житишту у Зрењанину. Синиша Златић из аутоматске пушке у кафићу је убио супругу и још четири особе, а 22 ранио.
Петоструко убиство у Житишту код Зрењанина, више од 20 рањених - Фото: РТС
Петоструко убиство у Житишту код Зрењанина, више од 20 рањенихФото: РТС

 Тешко убиство догодило се један сат послије поноћи. Међу повријеђенима је и најмање троје малољетника. Покрајински секретар за здравље Зоран Гојковић изјавио је данас у Зрењанину да је у ноћашњој трагедији у Житишту пет особа погинуло, а 20 рањено од којих је једна особа у тешком стању и она је смјештена у Клинички центар Војводине.

 Фото: РТС

Очевици трагичног злочина који се догодио у Житишту код Зрењанина наводе да је осумњичени ушао у кафић и испалио више хитаца из аутоматског оружја и том приликом убио своју супругу и још једну женску особу. Након тога је наставио да пуца по грађанима који су се налазили у кафићу. Још три особе подлегле су повредама у зрењанинској болници.

Стефановић: Неочекивана трагедија, пуцао из илегалног оружја

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио јутрос да је осумњичени за петоструко убиство пуцао из аутоматског оружја које је илегално поседовао, али да је ситуација била потпуно неочекивана и да није било никаквих назнака које би указилвале на трагедију.

Фото: РТС

- Ситуација је потпуно неочекивана, јер осумњичени није имао ниједан прекршај, ни кривичну пријаву, напоменуо је Стефановић.

Мотив највјероватније љубомора

Још нема информација о мотиву убиства, али се претпоставља да се ради о несугласицама у породици, то јест о љубомори и пропалом браку. Мјештани кажу да су се Златић и његова супруга растали прије шест мјесеци. 

 Од сутра тродневна жалост у Средњебанатском округу

У цијелом Средњебанатском округу од сутра ће бити проглашена тродневна жалост поводом трагедије у Житишту, изјавио је  предсједник општине Житиште Митар Вучуревић. Та одлука је донијета јутрос на ванредној сједници скупштине општине којој су поред руководства општине присустовали и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, начелник Средњебанатског округа Душан Шијан и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Један рањени у тешком стању,друга два стабина

У Клиничком центру Војводине у Новом Саду оперисана су три пацијента која су ноћас тешко рањена у пуцњави у кафићу "Макијато" у војвођанскј општини Житиште.
Један од пацијента смјештен је послије операције у јединицу интензивне његе и у тешком је здравственом стању.

Помоћник директора за здравство у Клиничком центру Војводине Весна Туркулов каже да су друга два пацијента смјештена у јединици полуинтензивне његе и да су витално стабилни.

Сва три пацијента примљена су рано јутрос у Ургентни центар са тешким тјелесним повредама које су посљедица рањавања ватреним оружјем.

Министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је данас да је у четири здравствена центра у Србији тренутно збринуто 16 пацијената који су рањени у пуцњави у кафићу у Житишту код Зрењанина.