latinica  ћирилица
02/07/2016 |  14:03 ⇒ 20:22 | Аутор: СРНА

21. Петровдански падобрански куп (ВИДЕО)

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић отворила је данас на Аеродрому "Урије" у Приједору 21. Петровдански падобрански куп, који је окупио 10 екипа и 50 такмичара из осам земаља.
Петровдански падобрански куп  (архив) - Фото: СРНА
Петровдански падобрански куп (архив)Фото: СРНА

Пожељевши добродошлицу и сигурне скокове свим учесницима купа, Решићева је истакла да је ова међународна спортска манифестација "постала пунољетна по свим свјетским стандардима".

"Желимо да растемо и даље заједно са вама и желимо да уживате у Приједору, а Влада Републике Српске поносно прати ову причу већ двадесетак година и помаже граду да би такмичарима омогућили да проведу најљепше тренутке у граду на Сани", истакла је Решићева.

Директор и домаћин купа Зоран Средић рекао је да је Петровдански падобрански куп доказана спортска манифестација која је у организацији Аеро-клуба "Приједор" први пут одржана 1996. године у којој ове године учествују падобранци из Аустрије, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, БиХ, Њемачке и Канаде.

"Куп је увршен у званични календар свјетске Ваздухопловне асоцијације, а само такмичење одвија се по строгим ФАИ правилима, тако да се Петровдански падобрански куп по томе не разликује од било које друге свјетске падобранске манифестације", истакао је Средић.

Он је додао да су до церемоније отварања већ обављене двије од осам серија квалификационих такмичарских скокова који се изводе из авиона "Пилатус БЦ 06" као и претходне три године.

Свечано проглашење побједника предвиђено је за сутра поподне.

Организатор овогодишње купа је Аеро-клуб "Приједор", а покровитељи су град Приједор и Министарство породице омладине и спорта Републике Српске.