latinica  ћирилица
06/07/2016 |  18:05 ⇒ 21/07/2016 | 11:08 | Аутор: РТС

Јасна Шекарић не иде у Рио?!

Репрезентативка Србије у стрељаштву Јасна Шекарић неће наступати на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, одлучено је на сједници Управног одбора Стрељачког савеза Србије.
Јасна Шекарић (Фото: ПР / Олимпијски комитет Србије) -
Јасна Шекарић (Фото: ПР / Олимпијски комитет Србије)

Управни одбор Стрељачког савеза Србије је на данашњој сједници одредио олимпијски тим Србије за Игре у Рију, али у њему нема Шекарићеве, која је међу првима изборила пласман у Рио.

Послије вишесатне дискусије утрвђен је коначан приједлог састава репрезентације за Игре у Рију. Приједлог спортског директора Срећка Пејовића је усаглашен, осим што се дискутовало о избору другог стријелца пиштољем за жене. За ово мјесто конкурисале су Јасна Шекарић и Зорана Аруновић. Осам од девет чланова УО су гласали да у саставу буде Аруновићева, док је један члан био уздржан.

"Уважавајући све заслуге Јасне Шекарић за олимпијски покрет и стрељачки спорт у Србији, Управни одбор се руководио критеријумима да најспремнији спортисти иду на Олимпијске игре и резултатима са критеријумских такмичења, када је донио одлуку да Србију у Рију представља Зорана Аруновић", рекао је предсједник ССС Синиша Машовић.

Србију ће у такмичењима пушком представљати Андреа Арсовић, Ивана Анђушић Максимовић, Стеван Плетикосић, Миленко Себић и Милутин Стефановић, док ће пиштољем гађати Дамир Микец, Димитрије Гргић, Бобана Величковић и Зорана Аруновић.

Коначну одлуку доноси Извршни одбор Олимпијског комитета Србије, који потврђује приједлоге националних савеза.

"Девет олимпијских квота, које су српски стријелци испунили у квалификационом периоду су власништво националних савеза и олимпијских комитета, а не такмичара", наводи се у саопштењу ССС.

Стручни штаб ће бити одређен накнадно, послије договора са Олимпијским комитетом Србије.