latinica  ћирилица
23/07/2016 |  11:16 | Аутор: СРНА

Километарске колоне према хрватском приморју

На путевима према мору у Хрватској и на граничним прелазима отежано се саобраћа због повећане фреквенције возила, а на појединим дионицама колоне су дуге и по неколико километара.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Због саобраћајних несрећа на ауто-путу Загреб-Сплит-Плоче код тунела Мала Капела, Грич и Свети Рок вози се успорено у колонама од око два до седам километра, саопштено је из Хрватског ауто-клуба.

До повремених застоја у саобраћају због велике фреквенције возила долази на ауто-путу Загреб-Дубровник и код наплатних рампи Лучко и Карловац, између чворова Новиград и Босиљево два, кроз тунеле у правцу Дубровника, те на појединим дионицама у правцу мора и према унутрашњости.

На наплатној рампи Лучко, на излазу са ауто-пута Загреб-Дубровник колона возила је дуга око два километра, а код наплатне рампе Света Хелена на ауто-путу Загреб-Горичан око два километра.

Појачан је саобраћај на загребачкој и ријечкој обилазници, ауто-путевима Загреб-Мацељ, Брегана-Липовац и Ријека-Загреб и Ријека-Рупа, као и дуж обале на прилазима туристичким центрима.

Током дана густ саобраћај се очекује дуж Јадранске магистрале, посебно на прилазима Задру, Шибенику и Дубровнику, те на дионици Сплит-Омиш-Макарска, на ауто-путу Рупа-Дирачје, код чвора Матуљи у правцу Истре и на дионици према острву Крку и Крчком мосту.

Због појачаног саобраћаја на граничним прелазима Кашел и Плованија колона возила се дијелом протеже и на Истарски ипсилон и дуга је око три километра.