latinica  ћирилица
23/07/2016 |  11:53 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Приједор: "Уреди свој врт"

Акција "Уреди свој врт" у Приједору, завршена је уручивањем награда.
Приједор - најљепше двориште - Фото: РТРС
Приједор - најљепше двориштеФото: РТРС

Најљепше уређено школско двориште је ОШ "Десанка Максимовић" из Приједора, заједница етажних власника у Љубији, освојила је прво мјесто за двориште око стамбене зграде, док је зa најљепшу, проглашена окућница Драгане Родић. 

Руже, чемпреси, богато сезонско цвијеће, фонтана - дио су зелене оазе породице Родић. Уређена башта захтијева труд и рад, каже поносна власница најљепшег приједорског дворишта и поручује - да би све овако изгледало битна је љубав.

- Ово је већ постала традиција. Много смо труда уложили - каже Родићева. 

Ове године 30 уређених објеката били су тежак задатак за жири. У руке највреднијих отишло је много награда.

- Оно што можемо генерално да кажемо да сваке године имамо и нове заинтересоване за ову акцију, а оно што нас посебно радује је то што има велики број стамбених, приватних објеката који би могли слободно конкурисати за неку од највећих награда, међутим, људи немају навику да се пријављују - каже члан жирија Миленко Радивојац.

У оквиру уређења града већ традиционално градска управа спроводи акцију "Уреди свој врт". Љепота ових простора, огледало су града и људи који живе у њему.

- Ово је једна од најљепших манифестација и заиста је задовољство погледати шта то људска рука може направити - рекао је градоначелник Марко Павић.

Да хуманост прелази границе такмичарског духа потврђује и награда за најљепше уређен пословни простор. Ова титула припала је мотелу "Ле Понт" чија је новчана награда од 300 КМ отишла у руке приједорске породице Марка Дринића који болује од акутне леукемије, за чије је лијечење неопходно прикупити 90.000 евра.