latinica  ћирилица
23/07/2016 |  12:33 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

Појачане контроле на путевима у Херцеговини (ВИДЕО)

У акцији појачане контроле на путевима у Источној Херцеговини, за само 16 дана кажњена су чак 1.643 возача за прекорачење брзине. Контроле су појачане посебно у дане викенда због повећаног интензитета саобраћаја у овом дијелу Републике Српске.
Контрола брзине - Фото: РТРС
Контрола брзинеФото: РТРС

Бројке показују да је саобраћајна полиција дневно биљежила чак 102 прекршаја прекорачења брзине. Највише прекршаја евидентирано је у Требињу 705, а најмање у Љубињу 39. Полицијски подаци показују да возачи викендом возе брже него осталим данима. Од укупног броја прекршаја половина се десила за викенд.

- Због већег интезитета саобраћаја и туристичке сезоне појачане су контроле - каже Јована Цвијетић, портпаролка ЦЈБ Требиње.

Возачи не крију да често додају гас и прекораче дозвољену брзину. И док једни сматрају да се само новчаним и другим казненим мјерама може поправити стање, други смтарају да се много несавјесних возача често "провуче" некажњено.

- Последња акција је провођена новим дуал радарским системом који ради стално, тако да се избјегла могућност корупције и подмићивања - каже Цвијетићева.

С обзиром на то да је сезона одмора у пуном јеку возачима се савјетује да возе опрезно и брзину прилагоде условима на путу. Појачане контроле на путевима у Источној Херцеговини спроводиће се до 12. августа.