latinica  ћирилица
24/07/2016 |  08:21 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

Осумњичени за убиство Гламочанина саслушан у Тужилаштву (ВИДЕО)

Осумњичени за убиство Синише Гламочанина, Миле Росић, који се синоћ предао полицији, спроведен је у Казнено-поправни завод у Бијељини након саслушања у Окружном тужилаштву.
Росић предат тужилаштву у Бијељини - Фото: РТРС
Росић предат тужилаштву у БијељиниФото: РТРС

Тужилаштво ће затражити притвор од 30 дана за Росића. Он је од 20. јула био у бјекству. Како је за РТРС изјавио његов адвокат Веселин Лондровић, Росић тврди да је убиство починио у нужној одбрани.

Након тродневног бјекства, Миле Росић синоћ се, у пратњи адвоката, предао полицији, која га је данас предала Тужилаштву. Росић се, каже његов адвокат, не сматра одговорним за убиство Гламочанина, кога је, тврди, убио у нужној одбрани.

- Он сматра и брани се да је због стравичног догађаја поступао у нужној одбрани, јер је доведен у стање да, без своје кривице и без икаквог свог доприноса, брани свој живот на свом кућном прагу од стравично преминулог Синише Гламочанина - каже Лондровић.

Сумњало се да је Росић побјегао у Србију, јер је бијели џип, мерцедес цетињских регистарских таблица, којим је побјегао са мјеста убиства, пронађен поред Дрине у насељу Попови. Његов адвокат нам је међутим потврдио да Росић није напуштао Српску. Гдје се крио за сада је непознато.

- Он није имао намјеру да бјежи од полиције, нема услова ни било каквих договора, одлучио је да се преда јер нема намјеру да бјежи. Побјегао је јер је сматрао да му је живот у опасности - каже Лондровић.

Незванично, Росић је испалио четири хица из пиштоља у Гламочанина. Више детаља нисмо успјели добити ни од полиције, ни од окружног тужиоца Мухамеда Грухоњића, који ће одлучити о даљем поступку.

Полиција је саслушала и свједока који је са убијеним Гламочанином дошао у Улицу Хајдук Вељка, гдје је живио Росић. Свједок је у вријеме убиства био у аутомобилу и није видио шта се догодило.

И Росић и Гламочанин од раније су познати полицији и осуђивани за убиства. Росић је 2005. године осуђен на 13 година затвора због убиства четрнаестогодишњег дјечака, док је убијени Гламочанин због учешћа у убиству Милана Митрашиновића, бившег радника Полицијске станице Савски венац, 2009. осуђен на затворску казну од девет година.