latinica  ћирилица
24/07/2016 |  20:23 | Аутор: СРНА

Казнев на мети оптужби

Нова криза потреса француску Владу након што је Сандра Бертин, вишерангирана службеница полиције, изнијела тврдњу да је министар унутрашњих послова Бернар Казнев вршио притисак на њу да измијени извјештај о безбједносним мјерама током ватромета у Ници, гдје су 14. јула погинуле 84 особе када је нападач Мухамед Булел камионом улетио у масу.
Бернар Казнев - Фото: REUTERS
Бернар КазневФото: REUTERS

Бертинова, која је задужена за систем безбједносних камера у Ници, рекла је листу "Журнал де диманш" да ју је Казнев "сат времена малтретирао" током телефонског разговора, те да је дан након напада послао комесара да је посјети.

Она је до детаља морала да опише присуство локалне полиције током прославе Дана Бастиље и да пријави да је и "национална полиција била, такође, распоређена на двије тачке".

- Припадници националне полиције можда су били ту, али нема их на видео-снимцима. Наређено ми је да у извјештај ставим одређене положаје националне полиције које нисам видјела на екрану - истакла је она.

У четвртак, 21. јула, дневник "Либерасион" писао је да је само једно патролно возило било постављено како би спријечавало пролаз возила у пјешачку зону у коју је нападач Булел ушао камионом.