latinica  ћирилица
25/07/2016 |  09:16 ⇒ 26/07/2016 | 13:34 | Аутор: Б92

САД декласирале Кину у припреми за РИО (ВИДЕО)

Кошаркаши САД забиљежили су нову убједљиву побједу током припрема за Олимпијске игре, декласирали су Кину 106:57.
Кевин Дурент - Фото: Getty Images
Кевин ДурентФото: Getty Images

Опет је најефикаснији био Кевин Дурент са 19 поена, којем су навијачи у Стејплс центру често звиждали.

"Стварно? Хм, нисам чуо", рекао је Дурент, а генерални менаџер Вориорса Боб Мајерс је имао одговор на реакцију навијача, "Мислим да су то били навијачи Клиперса јер су бордили Деандреа Џордана. Неће му звиждати у уторак".

Дурента је пратио нови саиграч из Голден Стејта Клеј Томпсон са 17, Демар Дерозан је убацио 13 у свом родном граду, док је Демаркус Казинс додао 12 уз 7 скокова.

Иако је као и против Аргентине и ова побједа била импресивна, селектора Мајка Кшишевског више радује боља тимска игра његових изабраника на паркету.

"Растемо као група, побједа је одлична, али је начин на који смо побиједили изузетан", рекао је Кшишевски.

Иако су Леброн Џејмс, Стефен Кари и Кавај Ленард одустали од наступа у Рију сљедећег мјесеца, САД је и даље велики фаворит за злато на Играма.

"Имамо млад тим, али пут искусних професионалаца. Често смо укрштали путеве, али смо сада у истом тиму у правом тренутку", рекао је Кајри Ирвинг.

Кинезе, који ће у Рију играти у Групи А против САД, уз Србију, Француску, Аутралију и Венецуелу, предводио је Ји Јинлијан са 18 поена, 14 је додао Жао Јивеи, док је разочарао Жу Ки, центар кога су прошлог мјесеца драфтовали Хјустон Рокитси, постигавши тек два поена.

Два тима ће нови меч одиграти већ у уторак у Оукленду, гдје ће Дурент први пут наступити пред навијачима свог новог тима Вориорса.

САД и Кина ће се састати и у првом колу на Играма у Рију 6. августа.