latinica  ћирилица
26/07/2016 |  10:07 ⇒ 10:37 | Аутор: РТРС

Коловози мокри и клизави, учестали одрони - возачи опрез

У Републиц српској коловози су јутрос мокри и клизави, учестали су одрони, на регионалном путу Братунац три-Дрињача има и наноса, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Због изградње вијадукта “Маховљани“ на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор за саобраћај је затворена петља "Маховљани", односно излаз и улаз са ауто-пута Градишка-Бањалука.

Возачима се препоручује да за укључење и искључење са ауто-пута Градишка-Бањалука користе петљу “Александровац“. У зони извођења радова код Маховљанске петље на магистралном путу Клашнице-Нова Топола измјењен је режим одвијања саобраћаја, а брзина кретања ограничена на 30 километара на час. Саобраћај ће на овој дионици свакодневно бити обустављан 4 пута у периоду од 23 до 5 часова у максималном трајању од 30 минута.

На магистралном путу Козарска Дубица-Приједор због санације клизишта “Церова коса два“ и “Церова коса три“ возила на мјесту извођења радова саобраћају наизмјенично, једном траком.

У току је санација клизишта и реконструкција коловоза на магистралном путу Бањалука – Челинац, на подручју мјесне заједнице Ада, због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком, у дужини од 800 метара. Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила.

Током трајања потпуне обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни правац кроз село Брество. Због санације коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача и регионалног пута Шековићи-Доње Цапарде возила саобраћају једном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.