latinica  ћирилица
26/07/2016 |  11:43 ⇒ 11:44 | Аутор: СРНА

"Источна алтернатива" подржава одржавање референдума о Дану Републике

Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске подржава одржавање референдума о Дану Републике најављеног за 25. септембар, рекао је предсједник Удружења Војин Павловић.

Став овог удружења је да по хитном поступку буде утврђен датум за одржавање референдума за осамостаљење Републике Српске.

"Сарајеву се жури да укине Републику Српску и минимизирају српски народ у БиХ, његове потребе, осјећања, мишљења и политичке ставове и одлуке", рекао је Павловић.

Према његовим ријечима, Србима није потребна оваква БиХ, већ им треба "држава Република Српска, која је једина гаранција за опстанак српског народа с лијеве стране Дрине".

Он је нагласио да је став "Источне алтернативе" да је БиХ држава у којој терористи и екстремни исламисти имају већа права од Срба, који су конститутивни народ.

Павловић је истакао да им се та заштита и права обезбјеђују пред очима посрнуле Европе, чији трећеразредни мисионари око три деценије "вршљају" овим просторима под изговором да, наводно, настоје да пренесу знања о демократији и допринесу нормализацији односа и помирењу народа.

"Зарад своје безбједности, личних интереса и менталне ограничености, они не указују на опасност од исламиста у БиХ, које је Европа увезла за вријеме рата када се једнострано сврстала и пружала свеколику подршку муслиманској страни и сада страда од тих екстремиста и њихових ученика", каже Павловић.