latinica  ћирилица
26/07/2016 |  12:01 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

У Новом Граду почео други кошаркашки камп

У Новом Граду данас је почео петодневни кошаркашки камп који је окупио дјецу из више градова из Републике Српске и Федерације БиХ, а са којима ће радити тренери из Србије.
Нови Град: Кошаркашки камп - Фото: СРНА
Нови Град: Кошаркашки кампФото: СРНА

Тренер Кошаркашког клуба "Слобода 73" Дејан Кукавица рекао је да је кошаркашки камп окупио учеснике из Новог Града, Козарске Дубице, Приједора, Бањалуке, Градишке, Бихаћа, Цазина и Босанске Крупе.

"Циљ је да камп постане традиција, желимо да се у Новом Граду и другим градовима игра кошарка и да наша општина постане центар кошарке за ову регију", рекао је Кукавица који је и предсједник Удружења грађана "Живот и здравље".

Према његовим ријечима, ове године акценат у раду биће стављен на индивидуалну технику и тактику шутирања и дриблања.

Тренер Драган Вишњевац рекао је да квалитет бесплатних кампова, као што је овај у Новом Граду, није ништа мањи од оних који се наплаћују, те да ће дјеца ту научити основе.

"Дошли смо да бесплатно помогнемо дјеци у Републици Српској и сви тренери хоће да помогну. Дјеца су вољна да раде. Мале средине су увијек давале велике играче, зато сматрам да, осим кампа, клубови треба да имају добре услове за рад током цијеле године", каже Вишњевац.

Тренинзи са дјецом биће одржавани сваки дан два пута дневно. Камп се завршава у суботу, 30. јула.