latinica  ћирилица
26/07/2016 |  15:42 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Невријеме погодило Зворник, вода оштетила локалне путеве (ВИДЕО)

Невријеме праћено градом и обилном кишом није заобишло ни Зворник. Обилна киша прошле ноћи је пала у Зелињу, код Зворника, и причинила знатну штету на локалним путевима.
Зворник - посљедица невремена - Фото: РТРС
Зворник - посљедица невременаФото: РТРС

Оштећени су макадамски путеви према засеоцима Ковачевићи, Караула, Миладиновићи и Ријека. Површинске воде причиниле су штету и на појединим воћњацима. 

За свега неколико сати водена бујица оштетила је највећи дио локалних путева у четири засеока и онемогућила одвијање саобраћаја на подручју гдје углавном живи старије становништво. Претходних година мјештани су преживјели поплаве и клизишта.

"За мојих 48 година нисам запамтио овакве падавине и грмљавину, значи то је било страшно", каже Душан Станојевић из Зелиња.

Јованка Вукадиновић истиче: "Оштећено поврће и оштећен воћњак. Хвала Богу, кућа није оштећена, остала је кућа што је најважније, а Радо Гвоздић каже: "Треба неко да дође да ме одвезе доктору, не може доћи до куће, а ја не могу сићи".

До највећег броја домаћинстава Карауле, Миладиновића, Ријеке и Ковачевића могуће је доћи искључиво пјешке.

"Апелујемо на локалну самоуправу и власт да нам помогну у том материјалу, да нека комисија изађе да то погледа, ко шта треба и да се то санира што пре", каже Станојевић.

Из Градске управе обећавају да ће помоћи.

"Градска управа ће у складу са својим могућностима настојати да у што краћем временском периоду обезбиједи, санира те путеве и обезбиједи путну комуникацију", изјавио је Милош Томић из Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Зворник.

Представници градске Цивилне заштите су нам рекли да нема опасности од излијевања ријека и рјечица на подручју Зворника.