latinica  ћирилица
26/07/2016 |  15:55 ⇒ 17:20 | Аутор: РТРС

Поплављена борачка зграда у бањалучком насељу Ада (ФОТО/ВИДЕО)

Тек што су прије два мјесеца уселили у новоизграђену борачку зграду у бањалучком насељу Ада, већ прва киша станарима је донијела невоље. Подруми су им преплављени фекалијама. Након што су запријетили тужбама, извођач радова обећао је да ће проблем отклонити у наредна три дана.
Бањалука: Новоизграђена зграда већ прокишњава - Фото: РТРС
Бањалука: Новоизграђена зграда већ прокишњаваФото: РТРС

Далибор Шева међу првима је уселио у нову зграду. Прије него што је потпуно преселио, дио намјештаја смјестио је у подрум. Сада ће све то морати да баци.

"Прва киша када је пала ми смо четири дана рибали и то ријешили, али ова сада, задња, када је пала, она нас је дотукла скроз. Ја сам пребацио ствари код комшија, међутим, и њих је поплавило. Мени је дошло да плачем". каже Далибор Шева.

Проблеми са канализацијом (фото: РТРС)

Станари тврде да су се више пута обраћали и министарству и извођачу радова - предузеђу "Градитељ" из Теслића. Обећано им је да ће проблем ријешити. Питају: када, јер им и најмања киша прави проблем.

Александар Кецман, предсједник Заједнице етажних власника, каже да су им рекли да да је колектор мали и да се, када се напуни, у подруме враћа фекална канализација.

У ресорном министарству кажу да је зграда још под гаранцијом и да је извођач радова дужан да хитно отклони проблем. Задужили су Републичку управу за обнову и изградњу, као надзорно тијело, да помогне станарима.

Новоизграђена борачка зграда у Ади (фото: РТРС)

"Они су сазвали састанак са представницима града, водовода и канализација и извођачем радова и повратна информација коју имамо је да ће тај проблем да буде ријешен за три дана", рекла је Бранка Шљивар, шеф Одсјека за информисање и опште послове Министарства рада и борачко-инвалидске заштите.

Милорад Вуковић, директор теслићког предузећа "Градитељ", рекао је да је договорено да пројектант са инвеститором да рјешење проблема и да сматра да, када га добију, могу да проблем ријеше у року од два дана.

Станари се надају да ће тако и бити. Ни временске прилике им не иду наруку, јер метеоролози до четвртка најављују могуће падавине, па би станари овај призор могли да гледају и наредних дана. 

Проблеми са канализацијом (фото: РТРС)