latinica  ћирилица
27/07/2016 |  10:15 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Илегални прелази у опадању

Број илегалних прелазака на граници Србије са Бугарском и Македонијом су у опадању од када те дијелове обезбјеђују заједнице снаге Војске и Министарства унутрашњих послова Србије, рекао је портпарол Министарства одбране Србије Јован Кривокапић.
Мигранти у Србији (фото: В.Живојиновић, М Миланковић) - Фото: blic.rs
Мигранти у Србији (фото: В.Живојиновић, М Миланковић)Фото: blic.rs

Кривокапић је навео да је тренутна ситуација на граници стабилна, да су дуж границе распоређене заједничке снаге војске и полиције које су спремне да одговоре на све изазове који се могу десити.

- Од 22. јула, од када су наше снаге на терену, већ имамо неке резултате који говоре да добро радимо свој посао. До синоћ у 19.00 часова од илегалног уласка у Србију одустало је 466 миграната - рекао је Кривокапић.

Према његовим ријечима, од када су војска и полиција у контроли границе мигранти више не покушавају да је пређу уз присуство водича и кријумчара већ бирају планинске превоје и тешко приступачан терен.

Кривокапић каже да су због тога јединице Војске и МУП-а принуђене да константно мијењају тактику обезбјеђења границе, преносе београдски медији.

Он је навео да су тим јединицама на располагању четири хеликоптера, опрема за дневно и ноћно извиђање, борбена оклопна возила са камерама и друга опрема.

Говорећи о растућој опасности од тероризма у Европи и у свијету, Кривокапић је нагласио да је у Србији присутан јак опрез, те да ће војска и полиција дати све од себе да испуне постављене задатке када је ријеч о мигрантима.