latinica  ћирилица
27/07/2016 |  12:13 ⇒ 13:17 | Аутор: СРНА

Душан Панић поново кандидат за начелника општине Станари

Актуелни начелник општине Станари Душан Панић из СНСД-а кандидат је за ову функцију и на предстојећим општинским изборима, заказаним за октобар, а његову кандидатуру подржали су и општински одбори СП и ДНС-а.
Душан Панић поново кандидат за начелника општине Станари - Фото: СРНА
Душан Панић поново кандидат за начелника општине СтанариФото: СРНА

Коалициони споразум о подршци Панићу и заједничком дјеловању на октобарским изборима данас су у Станарима потписали општински одбори СНСД-а, СП и ДНС-а.

Панић је подршку коалиционих партнера оцијенио као наставак њихове добре сарадње током протеклих 15 мјесеци од успостављања локалне управе у Станарима.

Као циљ коалиционог дјеловања у наредном периоду, Панић је најавио смањење незапослености, те да сви локални категорисани путеви буду модернизовани, затим да грађани имају квалитетну примарну здравствену заштиту, као и унапређење права борачких категорија, избјеглих и расељених лица.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Горан Јеринић објаснио је да коалициони споразум подразумијева и да мјесто замјеника начелника припадне другом по снази коалиционом партнеру, а трећем нека од функција у локалној скупштини.

Предсједник локалног Иницијативног одбора СП Денис Стевановић истиче да је споразум логичан слијед активности, јер су чланице коалиције у протеклом периоду успјешно радиле на конституисању и функционисању ове локалне заједнице.

Потпредсједник Општинског одбора ДНС Саша Ђукић навео је да је подршком Панићу испоштован коалициони споразум на републичком нивоу. Он је досадашњу сарадњу на локалном нивоу оцијенио коректном, те додао да на октобарским изборима очекује боље изборне резултате.

У Скупштини општине, која броји 15 одборника, СНСД има шест одборничких мандата, СДС пет, СП два, а ПДП и ДНС по један.

Представници СНСД-а, СП-а и ДНС-а потписали су 24. фебруара 2015. године коалициони споразум о заједничком дјеловању.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 9. септембра 2014. године Закон о оснивању општине Станари. Станари су прије тога били у саставу града Добоја.