latinica  ћирилица
27/07/2016 |  13:23 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Шикман кандидат тзв. СзП за начелника општине Мркоњић Град

Кандидат Савеза за промјене за начелника општине Мркоњић Град на предстојећим октобарским општим изборима је Петар Шикман.
Шикман кандидат тзв. СзП за начелника општине Мркоњић Град - Фото: СРНА
Шикман кандидат тзв. СзП за начелника општине Мркоњић ГрадФото: СРНА

Представници општинског одбора СДС-а, ПДП-а, СРС Републике Српске и НДП-а данас су у Мркоњић Граду потписали Споразум о заједничком дјеловању Савеза за промјене на локалним изборима 2016. године.

Потписивању су присуствовали и предсједници ПДП-а Борислав Бореновић, СРС Републике Српске Миланко Михајилица и потпредсједник СДС-а Огњен Тадић.

Шикман је захвалио за указано повјерење и истакао да очекује промјене.

"Много је људи заинтересованих за промјене. Желимо да вратимо живот Мркоњићу и да покушамо зауставити одлив становништва. Враћаћемо младе људи и стварати услове за њихов рад", рекао је Шикман.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић каже да очекују да ће њихов кандидат убједљиво побиједити на изборима.

"Овдје је највећи проблем одлив становништва, људи су без перспективе одлазе и ми очекујемо да ћемо са добрим програмом зауставити тај негативан тренд и Мркоњић Град учинити једним од најразвијенијих градова у Српској", истакао је Бореновић.

Потпредсједник СДС-а Огњен Тадић истакао да је Мркоњић Град на предстојећим изборима има нови шансу и прилику да поправи актуелно стање.

"Посљедица СНСД-ове власти је огромна задуженост, одлазак људи из Мркоњића и ми желимо да то прекинемо", рекао је Тадић.

Предсједник СРС Републике Српске Миланко Михајлица сматра да је вријеме за промјену, да се људи запошљавају и рађају, а не да одлазе без перспективе.

Он је увјерен да се у Мркоњић Граду може боље живјети, али да треба искористити ресурсе којим град располаже и људске потенцијале.