latinica  ћирилица
27/07/2016 |  14:20 ⇒ 16:31 | Аутор: РТРС

Чичковић-Иванцов: Резултати пописа морају бити тачни

Директорица Републичког завода за статистику Радмила Чичковић разговарала је данас у Бањалуци са амбасадором Русије у БиХ Петром Иванцовим.
Састанак: Чичковић - Иванцов - Фото: РТРС
Састанак: Чичковић - ИванцовФото: РТРС

Чичковићева је упознала руског амбасадора са активностима које проводи Република Српска у вези са објављивањем резултата пописа.

Иванцов је након састанка изјавио да резултати пописа морају бити тачни, првенствено због развоја државе. Прије објављивања резултата требало је, како је рекао, да се добије сагласност свих учесника у овом процесу.

Директорица Завода за статистику Републике Српске Радмила Чичковић каже да не би требало да буде никаквих проблема када су у питању пописне базе и објава пописних резултата у Републици Српској, додајући да у овим условима "како се све издешавало са Јукићевом одлуком, човјек има тај мали проценат размишљања на ту тему".

- Што се тиче пописне грађе она је на заједничком обрадном мјесту у Источном Сарајеву у јединственој бази података. Она је, у складу са законом о попису, власништво све три статистичке институције у БиХ и у складу са протоколом који смо потписали 2013. године се доставља материјал у све три институције - истакла је Чичковићева.