latinica  ћирилица
27/07/2016 |  15:17 ⇒ 15:26 | Аутор: СРНА

Војска Србије на војним играма у Русији

Припадници Војске Србије који учествују на овогодишњим Међународним војним играма у Русији припремају се за предстојећа такмичења, а на полигону Алабино српски тенкисти задужили су тенкове типа Т-72 Б3, саопштено је данас из Министарства одбране Србије.
Српска војска овладава руском техником (© Фото: Мин. одбране Србије) -
Српска војска овладава руском техником (© Фото: Мин. одбране Србије)

Жријебом, који је одржан прије два дана, одлучено је да ће се ове године припадници Војске Србије такмичити у тенковима жуте боје.

У Алабину се налази 20 тенкиста из Србије, који ће се борити за одличја на атрактивном "тенковском биатлону", додаје се у саопштењу.

Такмичиће се и екипе Русије као домаћина, те из Зимбабвеа, Киргистана, Монголије, Казахстана, Кине, Индије, Кувајта, Никарагве, Ирана, Венецуеле, Белорусије, Азербејџана, Анголе, Таџикистана и Јерменије.

Понтонирци Војске Србије, који ће учествовати на такмичењу "Отворене воде" у руском Мурому, започели су са обуком која се изводи у два дијела. Низак водостај ријеке Оке ће, како се наводи, бити проблем свим такмичарима.

Екипа Војске Србије, састављена од 14 припадника артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, која ће се такмичити у дисциплини "чисто небо" на полигону у близини града Јејск, већ је остварила успјех - друго мјесто на фудбалском турниру у конкуренцији осам екипа.

Припадници Рјечне флотиле, артиљерци и ракеташи први пут учествују на Међународним војним играма, док су тенкисти, који имају вишегодишње искуство, прошле године освојили бронзану медаљу.

Међународне војне игре биће одржане од 30. јула до 13. августа на војним полигонима у Русији, а први пут ће дио такмичења бити одржан у Казахстану. Учествоваће више од 130 екипа из 20 држава свијета које ће се надметати у 23 различите дисциплине.